Bokusgruppen logotype

Emma Ljungberg

Grafisk designer och fotograf – På kontoren

Vad jobbar du med?
Jag jobbar som grafisk designer och fotograf. Mina dagar kan verkligen skilja sig enormt mycket, jag gör allt från idé- och konceptutveckling, styling vid fotograferingar och originaljobb med butiksskyltar till material för sociala medier, nya porträtt på mina kollegor och formgivning av presentkort, foldrar och kataloger. Jag är ”randig” vilket innebär att jag jobbar med alla våra varumärken, det gör mitt jobb otroligt omväxlande och väldigt, väldigt roligt!

Hur länge har du jobbat hos oss?
Sedan juni 2018, jag började som vikarierande grafisk producent. Sen fick jag vara kvar!

Vad är det bästa med ditt jobb?
Att få producera något från första idé till slutprodukt! Det finns verkligen en stolthet i att ha ett bra team som gör att vi fixar att göra många stora projekt inhouse. Att sen se resultatet in action blir verkligen den ultimata belöningen, oavsett om det är en katalog som hamnar i brevlådan hos hundratusentals kunder, en gigantisk annons som sitter vid busshållplatser runt om i landet eller en liten bild till Instagram.

Vilket av våra värdeord tycker du speglar dina dagar mest/bäst och varför?
Generellt så tycker jag att hela mitt team är bra på att använda sig utan värdeorden i jobbet, dom ger oss ofta lite extra mod och handlingskraft. Men jag tror ändå att Tillsammans är det värdeord som genomsyrar mina dagar mest, vi är duktiga på att hjälpa varandra.

Ditt bästa boktips?
Bea Uusmas Expeditionen och Alex Schulmans Bränn alla mina brev tyckte jag väldigt mycket om. Annars är jag ett riktigt Kepler-fan, i höst kommer det ju en ny bok som jag längtar efter. Men tills dess så håller jag mig till böcker som inte är så tjocka och lite mer lättsmälta. Just nu läser jag Hålla andan av Flora Wiström och Daisy Jones & The Six av Taylor Jenkins Reid.

Några av mina kollegor