Om Bokusgruppen

Bokusgruppen är Sveriges marknadsledande bokhandelsaktör som med de starka och kompletterande varumärkena Bokus, Bokus Play och Akademibokhandeln når en mycket stor andel av Sveriges befolkning. Förutom böcker i alla kanaler och format erbjuds ett stort och inspirerande övrigt sortiment. Bokusgruppen ska möta kundernas varierande behov och vara förstahandsvalet för så många som möjligt. Med en stark företagskultur och engagerade medarbetare jobbar vi alla mot samma vision – läsglädje för alla, varje dag.

I ca 100 butiker och på nätet erbjuder Akademibokhandeln en personlig upplevelse som inspirerar och guidar till läsning och kreativitet. Här erbjuds böcker samt ett brett och inspirerande sortiment för skapande, spel, lek, planering samt presentinslagning och kort.

Bokus är bokhandeln på nätet med över 10 miljoner fysiska och digitala böcker, smidig kundupplevelse och låga priser.

Abonnemangstjänsten Bokus Play erbjuder över 50 000 ljud- och e-böcker för livets alla bokstunder.

Vi är därmed Sveriges ledande bokhandelsaktör som med visionen ”Läsglädje för alla, varje dag” ska vara förstahandsvalet för så många som möjligt. Vi vänder vi oss till privatpersoner, företag, bibliotek och offentlig verksamhet.

Bokusgruppen äger Bokhandelsgruppen (med varumärket Akademibokhandeln) och Bokus (med varumärkena Bokus och Bokus Play). Bokusgruppen har 410 anställda varav 96 på våra kontor och resterande i våra butiker. Huvudkontoret ligger i Stockholm och vi har också kontor i Malmö och Göteborg. Omsättningen är 1,8 miljarder kronor (inkl franchise).

Bokusgruppen är sedan 4 juni noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market. Mer information  www.bokusgruppen.com


Vår värdegrund
Vi arbetar varje dag efter vår värdegrund som utgörs av våra fem värdeord:

Våra KUNDER är det viktigaste vi har och vårt fokus i allt vi gör.
Vi har MOD att utmana oss själva och satsar på nya lösningar utifrån kundernas behov.
Vi tar ANSVAR i våra relationer och för en lönsam och hållbar verksamhet. 
Vi arbetar TILLSAMMANS. Vi tar vara på varandras kunskaper och erfarenheter, visar tillit och ger alla möjlighet att utvecklas och uppleva arbetsglädje. 
Vi gör SKILLNAD för våra kunder, kollegor, ägare och samhället i stort. 

 

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor